Aanmelden Kampioen 2023

Kampioenen 2023

Zoals elk jaar worden ook dit jaar weer de Amstelveense sportkampioenen gehuldigd. Uit de kampioenen van 2023 wordt de Sporter van het Jaar 2023 gekozen.

Aanmelden van de Sportkampioenen van 2023 kan via onderstaande formulier. Stuur uiterlijk vrijdag 1 december je inzending in.

Voorwaarden voor aanmelden kampioen 2023

  • Sporters van alle leeftijden
  • Sporters die in Amstelveen wonen of uitkomen voor een Amstelveense vereniging.
  • Sporters die in 2023 een individueel of in teamverband een titel* hebben behaald in de hoogste afdeling van hun sport**, in de categorieën junior, senior of veteraan.

* Met een titel wordt uitsluitend bedoeld:

  • Nederlands Kampioen (in de hoogste divisie van een competitie die het hele land beslaat)
  • Goud,zilver, brons op een EK en/of WK
  • Goud, zilver, brons op de Olympische spelen

** Sporten die erkend zijn door NOC*NSF

Aanmelden Sportkampioen 2023

Meld via onderstaand formulier jezelf, een sporter of een team aan:

Sporter van het Jaar
Hockeyster Felice Albers uitgeroepen tot Sporter van het Jaar 2022. Haar uitzonderlijke sportprestaties in 2022 en het feit dat ze al op 22-jarige leeftijd is uitgeroepen tot beste speler van de wereld, waren voor de Amstelveense jury doorslaggevend. Wethouder Sport Herbert Raat van de gemeente Amstelveen reikte de prijs uit aan haar trotse vader Guido Albers, die namens Felice aanwezig was. Bijzonder is dat Felice Albers tijdens het sportgala in 2015 de prijs van Talent van het Jaar in ontvangst mocht nemen en zij nu uitgeroepen wordt tot Sporter van het Jaar. Wethouder Sport Herbert Raat: “We zijn reuzetrots dat we Olympische kampioenen in ons midden hebben die hun sportcarrière begonnen in Amstelveen en inmiddels wereldwijde bekendheid genieten. Misschien valt deze prijs niet heel erg op in de prijzenkast tussen de gouden plakken, maar we willen hiermee laten zien hoe trots we in Amstelveen op hen zijn”.

Bedankt voor je aanmelding