Coaches en vrijwilligers op de shortlist Amstelveen Sportgala

Tijdens het Amstelveen Sportgala op vrijdag 9 februari 2024 worden naast het kiezen van de Sporter en het Talent van het Jaar van de gemeente Amstelveen, het uitreiken van de verenigingsprijs en de Peter Post Oeuvreprijs een coach en een vrijwilliger in het zonnetje gezet.

Zonder de inzet van vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan. Ze zijn de drijvende kracht achter de schermen, zetten zich vele uren per week in vanuit liefde voor de club en de sport. Het zijn deze vrijwilligers die een bijdrage leveren aan het enorme sportaanbod in Amstelveen en het daarom verdienen om tijdens het Amstelveen Sportgala de erkenning en waardering te krijgen die bij ze past. Coach van het jaar werd vorig jaar tijdens het Amstelveen Sportgala geïntroduceerd. Niet voor niets: de kampioenen die we huldigen, sporter en talent die we kiezen, zouden er niet gestaan hebben zonder hun coach.

Uit de inzendingen voor de categorie vrijwilliger en coach van het jaar heeft de jury twee shortlisten samengesteld.

Shortlist vrijwilligers

  • Michelle Borm, Amstelveense Rugby Club: “Een vrijwilliger waar je van droomt dat je er één van bij de club te hebt; ze staat altijd klaar voor iedereen en is ontzettend betrokken, ze verdient goud”.
  • Danny ten Veen, Voetbalvereniging Amstelveen Heemraad: “24 jaar jong en als secretaris al drie jaar een zeer betrokken, enthousiast en actief bestuurslid. Een echte verbinder en zeer geliefd bij al onze leden”.  
  • Corrie van Hugten. Stichting Rolstoeldansen Amstelveen: “Corrie is als voorzitter onmisbaar voor ons. Alles, maar dan ook alles weet ze te regelen of de juiste mensen daarvoor te vinden; ze heeft een groot hart voor iedereen en wil niets liever dan dat iedereen van het plezier van sporten geniet”.
  • Ana Santos, Karate-Do Buitenveldert: “ Ze is er altijd voor onze club en onze mensen; de beste vrijwilliger die we ooit hebben gehad tot nu toe”.
  • Bruce Verweij, Honk softbalvereniging DVH: “Wij waarderen Bruce enorm! Ondanks zijn jonge leeftijd is hij voorzitter van de club, naast zijn normale baan stopt hij daar veel tijd in; altijd met ontzettend veel enthousiasme en zonder ook maar ooit te klagen”.

Shortlist coaches

  • Elmer Coevert, Korfbal Vereniging Amstelveen: “Elmer gaat verder dan alleen het halen van het beste uit zijn team; hij is een motor voor vooruitgang en een inspiratie voor alle leden van KVA”.
  • René Markus, Wielervereniging De Amstel: “René is al jaren één van de drijvende krachten achter de damesploeg. Onder zijn aansturing en voorbereiding is heeft Damesploeg voor de tweede keer het NCK gewonnen (Nederlands Kampioenschap Ploegentijdrit)”.
  • Serge Boyd, Basketbalvereniging MBCA: “Hij is de beste jeugdbasketbal coach en talentopleider van Nederland. High energy, hij heeft zijn passie door aan de jongens altijd met een glimlach”.
  • Sanne van Vliet, Turnvereniging United Amstelveen: “Dankzij Sanne voelt iedereen zich welkom, ze motiveert sporters het beste uit zichzelf te halen en een hoger niveau te bereiken”.
  • Artur Mariano, Champions Factory Kickboxing: “He is a real, real coach!”

Vrijdagavond 9 februari wordt tijdens het Amstelveen Sportgala bekend gemaakt wie zich coach en wie zich vrijwilliger van het jaar 2023 van de gemeente Amstelveen mag noemen.

Het Amstelveen Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.